"De komende dertig, zestig dagen worden meer dan tien verschillende chips gelanceerd", meldt woordvoerder Bill Kircos. Onder de chips bevinden zich niet alleen de standaard desktop-versie van de Conroe – de Core 2 Duo – maar ook de Conroe-varianten met verschillende functies.

De Conroe wordt op dit moment al verscheept naar diverse fabrikanten, meldt Intel. Naast de Conroe introduceert Intel ook zijn nieuwe Vpro-platform – een bundel functies voor zakelijke desktops.

Een snelle levering is voor Intel van cruciaal belang, omdat het bedrijf zoveel mogelijk omzet wil halen uit het naderende 'terug naar school'- en feestdagen-seizoen. Daarbij komt dat veel bedrijven voor het vierde kwartaal een upgrade hebben gepland.

Dell verwacht veel van de nieuwe Conroe-chip. "De processorkracht en het lage energieverbruik zijn een groot voordeel", stelt Dell-woordvoerder Liem Nguyen. "In vergelijking met de vorige generatie zien we tot 40 procent verbetering in de prestaties en een tot 40 procent efficiënter energieverbruik."

Voor de Conroe, die op 27 juli wordt verwacht, is eerst de Montecito aan de beurt, Intels nieuwe Itanium-chip voor servers. De dualcorechip met tot 24MB L3-cache, die gebakken is op 90 nm, zal worden verkocht als de Itanium 2 9000-reeks. Bron: Techworld