Een knutselaar met het pseudoniem 314REACTOR heeft een project op poten gezet dat net zo creatief als cool is: een zelfgebouwde smartwatch die bestaat uit een Raspberry Pi model A+ en op Windows 98 loopt.

Als display heeft hij een 2,4"-touchscreen gebruikt. Een 1000 mAh-batterij levert stroom aan de do-it-yourself-smartwatch. De knutselaar bouwde ook een aan/uit-knop op zijn custom smartwatch.

Raspberry Pi 3 bekijken op eBay

Het originele Windows 98 van Microsoft kan niet draaien op een Raspberry Pi. Daarom laat 314REACTOR Windows 98 als emulator in de virtuele motor van Qemu lopen. Daaronder bevindt zich het betrouwbare Linux in de vorm van Raspbian, dat het beste op deze mini-pc draait.

De performance van het nagebootste Windows 98 op de Raspberry Pi is niet bepaald verbluffend te noemen. Maar het is voldoende om een paar kleine games zoals Minesweeper te spelen. Dat dan alleen wel erg traag werkt. Men zegt dat de bouwer nu zelfs probeert om Doom erop te laten draaien. Als dat lukt, ziet de speler het vijandige vuur waarschijnlijk in slakkentempo op zich afkomen...

Een uitgebreide beschrijving van deze grappige DIY-smartwatch vind je op de website van het project. Daar vertelt de maker over de technische details en alle onderdelen die hij voor zijn smartwatch heeft gebruikt.