De app Work Assistant is als prototype in de Windows Phone Store uitgebracht, maar het is een interne betaversie. Voor het grote publiek is de app nog niet beschikbaar. Work Assistant moet de gebruiker bij zakelijke taken helpen, maar welke dat precies zijn is nog niet bekend.

Uit screenshots die zaterdag zijn gepubliceerd door Windows Blog Italia valt wel op te maken dat Work Assistant spraakcommando's ondersteunt. Er is een microfoon-icoontje te zien met de woorden 'Do Something'. Ook maakt de app zoeken binnen Office-documenten mogelijk. De huidige versie van Work Assistant werkt alleen op Windows Phone 8.1 en gebruikt onder meer informatie als de contactenlijst en de agenda.

Bill Gates

Work Assistant is het werk van een speciaal softwareteam binnen Microsoft, meldt Microsoft-watcher Mary Jo Foley van ZDNet. Ook Bill Gates zou bij de ontwikkeling nauw betrokken zijn. Gates besteedt sinds kort weer meer tijd bij Microsoft aan productontwikkeling. Hij liet onlangs weten te werken aan een 'persoonlijke agent' die gebruikers moet helpen bij het onthouden en vinden van belangrijke informatie.