Echter, wanneer je er even over nadenkt is het toch een bijzondere prestatie te noemen om via een website binnen een half uur een crowdfunding project volgeschreven te krijgen voor een zakelijke lening van € 1.845.000,-.

Het project dat 24 oktober online kwam en direct met 850 investeringen werd volgeschreven was een van de hoogste bedragen die Geldvoorelkaar ooit bij elkaar heeft gekregen voor een  crowdfund project. Het geld dat is geïnvesteerd voor dit betreffende project zal gebruikt gaan worden voor het aankopen van twee Airbus A319 vliegtuigen voor het bedrijf Apoc Aviation.

Apoc Aviation is een zeer snel groeiend Nederlands bedrijf dat vliegtuigonderdelen aan luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld verkoopt. Deze onderdelen verkrijgen ze door vliegtuigen op te kopen die uit de vaart zijn genomen. Deze vliegtuigen worden vervolgens vakkundig gedemonteerd en opgeslagen om door te verkopen aan vliegtuigmaatschappijen. Deze markt staat internationaal bekend als de aviation part-out markt.

De grote en dure onderdelen zoals landingsgestellen of motoren, die nog een lange resterende levensduur hebben, worden door APOC ook ter lease of huur/koop aangeboden. Daarmee voorzien zij in de behoefte van luchtvaartmaatschappijen om dit soort onderdelen flexibel in te kunnen zetten.

Investeren met hoog rendement

Via Geldvoorelkaar is het mogelijk voor investeerders om geld te investeren in bedrijven met een financieringsbehoefte. Deze bedrijven worden door Geldvoorelkaar gescreend en geclassificeerd op risico profiel. De rente die uitbetaald wordt aan de lening komt ten gunste van de investeerders en kan op jaarbasis oplopen tot wel 9%.

De 850 investeringen die nodig waren voor dit crowdfunding project liepen uiteen van 100 tot 80.000 Euro per investering. De investeerders weten precies waar hun geld aan wordt uitgegeven en ontvangen een aanzienlijke bruto jaarrente van 7%. De lening wordt uiterlijk binnen 24 maanden  terugbetaald aan de investeerders. De lening kan echter ook eerder worden afgelost.

De Apoc projecten bij Geldvoorelkaar zijn behoorlijk populair. Dit laatste crowdfunding project was dan ook alweer de negende keer dat er een financiering mogelijk gemaakt werd voor Apoc om nog verder te groeien.