De soap rond de CrunchPad duurt voort. Fabrikant Fusion Garage, die partner TechCrunch onlangs opzij zette, heeft het touchscreen tablet gepresenteerd als de JooJoo.

De eerste recensent is enthousiast over de JooJoo. Het apparaat (12,1 inch, 1366x768 pixels resolutie, ingebouwde camera, microfoon en speakers) ligt goed in hand, vindt CNET. Het OS (een Unix-variant) start op in 9 seconden. "Dit is een heel erg cool apparaat", schrijft de recensent.

Wel is de tablet te duur: 499 dollar, bijna twee keer zo duur als eerder aangekondigd. Voor dat geld kan je een laptop kopen die veel meer kan, aldus CNET.

Rechtszaken

De JooJoo is vanaf vrijdag te bestellen, maar het valt te bezien of de JooJoo zonder kleerscheuren op de markt komt. Rechtszaken met TechCrunch hangen in de lucht. Het technologieblog claimt eigenaar te zijn van het intellectuele eigendom van de tablet.

In een videoconference bij de presentatie van de JooJoo zegt Fusion Garage-ceo Chandrasekar Rathakrishnan dat TechCrunch-oprichter Michael Arrington afspraken niet nakwam. "Hij beloofde hardware, software en fondsen, maar leverde geen van alle. Wij moesten door. We deden de hardware, maakten de software en haalden investeringen binnen."