NetApp en EMC zijn nog steeds bezig met het uitvechten van een klein oorlogje om Data Domain, dat is gespecialiseerd in netwerkgebaseerde diskback-up. EMC biedt op dit moment 1,8 miljard dollar en NetApp gaat daar met 1,9 miljard net overheen. De laatste betaalt in geld en aandelen, terwijl de eerste het bedrag helemaal in geld wil voldoen.

Data Domain en NatApp hadden al een overeenkomst toen EMC ineens met een vijandig bod kwam, waardoor de prijs werd opgedreven. Dus sowieso komen de aandeelhouders als winnaars uit deze strijd.

“Na zorgvuldig beraad met onze adviseurs hebben we besloten dat het aanbod van 30 dollar per aandeel van EMC op dit moment niet het beste is voor onze aandeelhouders”, zegt de CEO van Data Domain Frank Slootman in een persbericht. Bovendien zou Data Domain 57 miljoen dollar moeten betalen aan NetApp als het zich nu terug zou trekken uit de onderhandelingen.

EMC heeft het bod van 1,8 miljard maandag nog eens bevestigd. Het bedrijf blijft zelfverzekerd en denkt dat hun bod in geld superieur is aan dat van NetApp, zodat de aandeelhouders van Data Domain toch nog voor EMC zullen kiezen.

Bron: Techworld