Hoewel er volgens sommige instanties een tekort is aan IT'ers blijkt er toch een aardig deel thuis op de bank te zitten. Het lijkt erop alsof de markt om andere IT'ers vraagt dan er op dit moment beschikbaar zijn. Je zou daarop kunnen inspelen door om te scholen (als je al werkzaam bent/was in deze branche) of, als je nog studeert, je te focussen op de functies waar om wordt gevraagd.

Wij hebben met verschillende HR-managers gesproken om te kijken waar men naar op zoek is. De kans is groot dat wij hiermee wat open deuren intrappen, maar wij denken ook dat er in deze lijst hier en daar een kleine verrassing te bespeuren zijn.

Programmeur/applicatie-ontwikkelaar

35 van alle respondenten zegt dat zij de komende twaalf maanden op zoek zijn naar programmeurs en applicatie-ontwikkelaars.

"Bedrijven ontwikkelen over het algemeen nog steeds software en applicaties," aldus Jack Cullen, president IT staffing bij Modus. Bedrijven hebben tech-pro's nodig die off-the-shelf-applicaties kunnen aanpassen, kunnen werken op API's en integratiepunten en zelfs propriëtaire software ontwikkelen. Ja, dit gebeurt nog steeds. Zelfs in het SaaS-tijdperk komt dat nog voor. Systemen moeten nou eenmaal worden onderhouden en worden bijgewerkt, daarom zullen ontwikkelaars en programmeurs voorlopig nog hard nodig zijn.

Omdat de vraag naar zulke specialisten zo groot is, zijn organisaties bereid goed te betalen om talent aan te trekken. Sterker nog, Cullen ziet zelfs dat steeds meer bedrijven, talent proberen weg te kapen door ze prachtige aanbiedingen te doen.

Helpdesk/technical support

35 procent van alle respondenten zegt dat zij de komende twaalf maanden op zoek zijn naar Helpdeskmedewerkers en technical agents.

Veel bedrijven zeggen dat het steeds moeilijker wordt om goede supportmedewerkers te vinden en dat er ook in deze branche steeds meer concurrentie plaatsvindt. Daarbij wordt supportwerk ook steeds complexer waardoor de eisen hoger worden. "Wij zijn op zoek naar mensen die niet alleen bezig zijn met het oplossen van tickets, maar ons ook kunnen helpen het beste naar boven te halen betreffende onze policy's en procedures," aldus Scott Zulpo van BCU.

De vraag naar supportmedewerkers blijft hoog omdat technologie een steeds grotere rol speelt binnen het bedrijfsleven, daarom is het ook erg belangrijk goede mensen te vinden voor deze functies. Men mag dan soms wel een beetje neerkijken op deze functie en deze vaak zien als een starterspositie, toch is deze functie belangrijker dan ooit en hebben kandidaten een brede kennis nodig van verschillende hard- en softwaresystemen waardoor zij verzoeken vanuit alle lagen van de organisatie kunnen behandelen.

Dat is ook te merken in de geboden salarissen. Deze stijgen gestaag en vooral tweede- en derdelijns supportmedewerkers worden beter beloond dan enkele jaren geleden.

Security/Compliance/Governance

26 procent van alle respondenten zegt de komende twaalf maanden op zoek te zijn naar mensen in de Security/Compliance/Governance-branche.

"Beveiliging is een functie die blijft evolueren het is daarom essentieel dat je kennis en kunde altijd up to date is. Als het niet vanaf het begin is ingebouwd, is het erg moeilijk om het op een goede manier toe te voegen aan bestaande systemen," aldus Gregory Drauch, manager information systems van het Central Pension Fund.

Drauch zit er ook aan te denken een consultant in te huren om hem te helpen bij het verbeteren van de beveiliging van het bedrijf. Daarnaast wil hij ook een beveiligings-service provider inhuren en beide partijen gebruiken om het huidige team te trainen op het gebied van beveiliging. Op deze manier probeert Drauch het tekort van goede beveiligingsspecialisten te overbruggen.

Karsten Scherer, global analyst relations lead bij TEKsystems, zegt dat zelfs bedrijven die bereid zijn zeer hoge beloningen te geven, moeite hebben ervaren beveiligingsprofessionals te vinden. Vooral mensen met de juiste certificaten. "Er zijn veel te weinig mensen met deze papieren op zak in deze markt."

Cloud/SaaS

26 procent van de respondenten zegt naar mensen te zoeken die genoeg kennis van zaken hebben op het gebied van cloud computing en Software-as-a-service.

"De cloudomgeving groeit zo snel dat er constant nieuwe mensen nodig zijn," aldus Peter Danchak, Systems administrator bij Data Recognition Corp. Danchak werkt nu voornamelijk met verschillende cloudtechnologieën nadat het bedrijf praktisch alles heeft gemigreerd naar de cloud.

Er is niet echt een specifieke skill(set) voor cloud computing of SaaS, verschillende bedrijven zoeken naar een uitgebreide skillset voor cloudgerelateerde posities. Cloudachitecten, software-ontwikkelaars, DevOps-engineers of mensen met Amazon Web services-certificaten zijn woorden die je vaak tegenkomt in verschillende advertenties. Ook mensen die voorheen werkzaam waren als systeembeheerder of netwerkbeheerder worden vaak gevraagd.

Business intelligence/analytics

26 procent van de respondenten zegt op zoek te zijn naar mensen met deze skills.

"Het aantal mensen dat werkzaam is in deze branche groeit explosief. Vooral (zorg)verzekeraars en bedrijven in de retailsector zijn naarstig op zoek naar mensen die kennis hebben van Business intelligens en analytics en zijn bereid daar dik voor te betalen," zegt Arun Murugesan, van Mission Health.

Deze bedrijven hebben tech professionals nodig om alle verzamelde data inzichtelijk te maken en patronen te (laten) herkennen.

Topkandidaten voor de BI en analytics-markt zijn mensen met een wiskundige achtergrond, maar ook engineers en mensen die goed zijn in statistiek maken grote kans. "Zij weten hoe zij specifieke BI-tools kunnen gebruiken en data-gerelateerde programmeertalen als SQL onder de knie kunnen hebben.

Web development

26 procent van de respondenten zegt op zoek te zijn naar web developers dit jaar.

Het internet is niet meer weg te denken uit organisaties en het is dan ook geen verrassing dat de vraag naar webdevelopers toeneemt. Zelfs bij bedrijven die inzitten op social media en mobiele platformen.

WinterWyman's Downling zegt dat bedrijven fulltime webdevelopers inhuren, maar ook steeds vaker met freelancers aan de slag gaan. Werkgevers zijn vooral geïnteresseerd in front-end ontwikkelaars en zoeken dus daar mensen met HTML, CSS en JavaScript expertise.

"De website is je etalage, je hebt een strakke interface nodig die je content goed ondersteunt en een goede verbinding heeft met je andere systemen," aldus Dowling.

Bedrijven blijven innoveren in deze bedrijfstak en het is een van de redenen dat webdevelopment expertise een in de top tien staat van meest gezochte skills.

Deze vraag zal alleen nog maar verder toenemen.

Database beheer

25 procent van alle respondenten zegt op zoek te zijn naar personeel met deze skill dit jaar.

Het beheer van databases is een "skill die (voorlopig) niet weggaat," zegt Kitty Brandtner, recruiter bij LaSelle Network. Er gaat geen maand voorbij waarin er niet wordt gevraagd om professionele SQL-programmeurs en andere skills die zijn gerelateerd aan database beheer.

Werkgevers verwachten dat DBA's verschillende skills moeten hebben. Zij moeten niet alleen op de hoogte zijn van verschillende datamodelleringstechnieken, ook het ontwerpen van de database zelf en het waarborgen van de database prestaties en integriteit, zeggen verschillende recruiters.

DBA's moeten ook begrijpen dat de gebruikerservaring erg belangrijk is en dat inhoud van de databases van goede kwaliteit is., zegt Michelle Beveridge van Intrepid Group. Dit bedrijf heeft op dit moment een DBA'er in dienst en is al op zoek naar een tweede. Ze verwacht het zwaar te krijgen omdat de vraag zo groot is.

"Het is moeilijk DBA'ers te vinden die zichzelf kunnen verplaatsen in de gebruiker om de kwaliteit van de data te verbeteren. Veel DBA's denken voornamelijk aan de data rules, verplichte input en datastructuren."

Project management

25 procent van de respondenten zegt op zoek te zijn naar projectmanagers.

De afgelopen 18 maanden was Scott Zulpo van BCU bezig met het opzetten van een project management kantoor waar ongeveer zes managers gingen werken voor een kredietbedrijf. Inmiddels zoekt Zulpo naar extra professionals omdat het aantal projecten toeneemt.

De verwachtingen voor de volgende kandidaat zijn zeer hoog. Zulpo zoekt naar iemand met een Project Management Professional-certificaat met goede referenties en de mogelijkheid goed samen te kunnen werken met verschillende zakenpartners.

Zulpo weet dat hij waarschijnlijk maanden bezig zal zijn met zoeken voordat hij de juiste kandidaat gevonden heeft, maar dat is het dubbel en dwars waard. Het inhuren van de verkeerde persoon kan volgens Zulpo een dure grap worden.

Big data

25 procent van de respondenten liet weten op zoek te zijn naar mensen in deze branch.

Bedrijven worden overspoeld door informatie die via verschillende bronnen wordt verzameld en ze hebben ervaren mensen nodig om deze informatie te kunnen managen en de nuttige onderdelen te gebruiken., zegt Matt Leighton, Director of recruiting van Mondo.

Leighton zegt verder dat big data professionals die verschillende datasets kunnen uitbouwen en ervaring hebben met verschillende technologieën als Hadoop en Oracle. Zij zoeken ook naar angineers en architecten die overweg kunnen met big-data-georiënteerde computertalen als Scala en zij zoeken verder ook naar mensen die ervaring hebben in specifieke industrieën. Deze ervaring helpt big data professionals belangrijke informatie te halen uit de gigantische stroom van data.

Mobile applications en device management

21 procent van alle respondenten zeggen te zoeken naar mensen met deze skills de komende 12 maanden.

De mobiele revolutie ligt alweer een tijdje achter ons, maar IT-leiders en hun bedrijven zijn nog steeds op zoek naar experts op dat gebied.

Reltio, een data management bedrijf in Redwood rolt nog geen eigen mobiele apps uit, maar toch zoeken zij al wel naar mensen die verstand hebben van de mobiele wereld., zegt Ramon Chen, recruiter.

Wij willen ons huidige platform en de bijbehorende applicaties neerzetten in een browser-representatieve manier. Hierdoor kunnen wij dezelfde code blijven gebruiken op mobiele- en desktopplatformen. Daarom zijn wij op zoek naar IT'ers die kennis hebben van het ontwikkelen van mobiele applicaties.

Reltio heeft op dit moment geen mobile only vacatures uitstaan. Het bedrijf verwacht dat al z'n ontwikkelaars mobiele skills hebben. Chen zoekt op dit moment wel naar twee specialisten. Een UI-ontwerper en een senio UI designer.

"Wie zoeken niet zomaar iemand die wat ontwerpt, maar de ontworpen UI ook managet. Deze specialisten moeten zich ook kunnen richten op de consument en feedback kunnen verzamelen om erachter te komen waar gebruikers wel en niet van houden."

Chen's aanpak om z'n afdeling op deze manier in te richten komt overeen met andere IT-leiders. Men zoekt niet alleen meer naar mensen met de juiste skills, maar ook naar mensen die op cultureel gebied passen. Chen geeft toe dat het moeilijk is zulke mensen te vinden in een groeiende markt waar concurrentie moordend is, maar hij is bereid meerdere maanden uit te trekken voor het vinden van de juiste personen.