#10: Stampede

Stampede van de Universiteit van Texas en gebouwd door Dell zakt naar nummer 10 op de lijst, maar het is nog steeds een krachtpatser met 5.186 teraflops aan processing-spierballen

#9: Shaheen II

Shaheen II, een supercomputer van de King Abdullah University of Science and Technology in Saudi Arabië, staat voor het tweede jaar op rij in de top 10. Zijn 196.608 Intel Xeon E5 processor cores leveren 5.537 teraflops aan computerpaardenkracht.

#8: Hazel Hen

De eerste nieuwe binnenkomer vinden we op nummer 8. Hazel Hen is van de Universiteit van Stuttgart en zorgt ervoor dat Duitsland vertegenwoordigd blijft in de top 10, ondanks het wegvallen van JUQUEEN.

#7: Piz Daint

De Zwitserse supercomputer, vernoemd naar een Alpentop, Piz Daint zit op 6.271 teraflops, dankzij 73.808 Nvidia Tesla GPU cores die dienst doen als acceleratoren. Het is het meest energiezuinige systeem in de top 10, dat 2697,2 megaflops per watt levert.

#6: Trinity

Trinity is de hoogst genoteerde nieuwkomer in de top 10 met een mooie 8.100 teraflops. Het is het nieuwe paradepaardje van Los Alamos National Laboratory in New Mexico.

#5: Mira

Mira is een van de twee Blue Gene/Q-powered systemen die in de top 10 blijven, met een performance van 8.596 teraflops. Mira wordt gebruikt door het Department of Energy's Argonne National Laboratory in Chicago.

#4: K Computer

De supercomputer die het langst in de top 10 staat K Computer van Fujitsu, die een stevige 10.510 teraflops uitspuwt, ondanks dat het een van de minst energiezuinige systemen in de lijst is.

#3: Sequoia

De andere overgebleven Blue Gene/Q system is Sequoia. Deze supercomputer staat in het Lawrence Livermore National Laboratory in Californië. Het heeft het op één na grootste aantal cores. Met 1.572.864 daarvan produceert het 17.173 teraflops.

#2: Titan

Titan is de krachtpatser van het Oak Ridge National Laboratory in Tennessee, waar het 17.590 teraflops aan computerkracht levert voor de onderzoeksprojecten van het Department of Energy.

#1: Tianhe-2

En de winnaar is: de koning van vorig jaar, en het jaar daarvoor, en het jaar daarvoor... Voor de zesde keer op rij. Tianhe-2 (Milky Way-2) is de Chinese topper van de National University of Defense Techology. Deze grootste en krachtigste supercomputer op aarde produceert een ontzagwekkende 33.862 teraflops aan computerkracht, dankzij meer dan 3 miljoen processor en accelerator cores.