Trinity

Trinity van Los Alamos National Laboratory staat voor de derde keer in de lijst. Met zijn 8,1 Petaflops is hij goed voor de tiende plaats. Dit is één van de vier Cray machines in deze lijst, met net iets meer dan 300.000 processorcores.

Mira

Mira, die staat in het Argonne National Laboratory, staat al sinds 2012 op de lijst. Deze supercomputer scoort 8,5, waarvoor hij meer dan 786.000 cores gebruikt. Het is een van de twee IBM Blue Gene/Q modellen die nog zijn overgebleven in de top 10. Ooit domineerden deze machines de lijst, maar die tijden zijn voorbij.

Piz Daint

Dit is de enige Europese bijdrage aan de lijst. Het is zelfs de enige die niet uit de VS of Oost-Azië komt. Piz Daint is een 9,78 petaflops machine, genoemd naar een alpentop, die staat in het Zwitserse Nationale Supercomputing Centrum in Lugano.

K Computer

Deze oudgediende van de lijst zakt naar de zevende plaats, maar hij staat er dan ook al op sinds 2011, toen hij de snelste supercomputer ter wereld was. Overigens is deze supercomputer nog steeds merkbaar zuiniger dan veel andere die nieuwer zijn. Hij spuwt toch nog steeds 10,5 petaflops pure computerkracht uit!

Oakforest-PACS

Deze eerste nieuwe binnenkomer in de top 10 van dit jaar is een splinternieuwe supercomputer van het Joint Center for Advanced High Performance Computing in Japan. hij geeft 13,5 petaflops uit 556.000 processorcores.

Cori

De volgende debutant is een Amerikaan. Cori van het National Energy Research Scientific Computing Center is vernoemd naar de biochemica Gerty Cori, de eerste Amerikaanse vrouw die de Nobel Prijs won. De computer met haar naam komt op 14 petaflops met de Linpack benchmark en gebruikt daarvoor 622.000 cores.

Sequoia

Sequoia heeft een overweldigende 1,5 miljoen cores, die de prestaties opdrijven naar 17,1 petaflops. Hij staat in Lawrence Livermore National Laboratory in Californië en is al sinds 2012 te bewonderen in deze lijst.

Titan

De krachtigste supercomputer uit de VS is Titan. Dit werkpaard is van de Oak Ridge National Laboratory in Tennessee en het heeft 17,6 petaflops aan paardenkrachten, wat goed is voor een derde plaats in de lijst. Bij zijn debuut in 2012 had Titan nog de toppositie in handen. Daarna heeft hij lang de tweede plaats bezet voordat hij afgelopen keer naar plaats drie zakte.

Tianhe-2

Melkweg-2 van de Chinese National University of Defense Technology heeft 33,86 petaflops aan verwerkingskracht, wat voldoende was om hem aan de top te krijgen van elke lijst waarop hij verscheen (vanaf juni 2013), tot afgelopen keer. Deze keer behoudt hij zijn tweede plaats.

Sunway TaihuLight

Op nummerrrrrr 1: de monsterlijke Sunway TaihuLight van het Nationale Supercomputing Centrum in Wuxi, China. Met maar liefst 93 petaflops heeft hij ongeveer drie keer zoveel computerkracht als de Tianhe-2, en meer dan vijf keer zoveel paardenkracht als Titan op de derde plek.