De vooruitgang van de industrie betekent niet dat elke Bluetooth-luidspreker zijn prijskaartje rechtvaardigt, hoe goedkoop het ook is. Er is nog steeds een hoop troep. Je hoeft je geen zorgen te maken, wij helpen je de rommel uit de weg te gaan en je te wijzen op de beste luidsprekers voor de prijsklasse die bij je budget past.

Daarom hebben we de beste Bluetooth-luidsprekers gekozen in vier brede prijsklassen: budget, mid-range, high-end en ultra-high-end Bluetooth-luidsprekers. Sommige van de luidsprekers kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt, maar we hebben ook onze favorieten genoemd die voornamelijk als speakers voor buiten zijn ontworpen.

De beste budget Bluetooth speaker

In deze prijscategorie buitelen fabrikanten over elkaar om een betaalbare speaker op de markt te brengen. Het goede nieuws is dat er zelfs in deze prijscategorie goede producten te vinden zijn. De Aukey SK-S1 is zo'n speaker. Deze speaker klinkt niet alleen mooi, maar ziet er ook prachtig uit. De metalen behuizing zorgt ervoor dat het apparaat er niet goedkoop uit ziet.

Deze speaker zal misschien niet de beste keuze zijn om een grote kamer te voorzien van een stevige bas en is niet bestand tegen slechte weersomstandigheden, maar je krijgt alsnog een hoop waar voor je geld. Op dit moment kan je deze speaker aanschaffen voor vier tientjes.

Beste Bluetooth speaker rond de 100 euro

JBL's Flip 4 is al opmerkelijk genoeg voor het geluid dat het levert in deze prijsklasse, maar deze draagbare luidspreker levert ook een andere killer functie: Dankzij de IPX7-classificatie kan hij tot 30 minuten lang maximaal 30 meter onder water worden gehouden zonder dat hij beschadigd raakt. Je kan ook twee Flip 4's aansluiten en als stereo-set gebruiken, of je kan tot 100 JBL Connect+ luidsprekers aansluiten en muziek streamen naar alle luidsprekers van dezelfde bron op hetzelfde moment.


Beste midrange Bluetooth speaker

Oppo heeft de laatste tijd een aantal fantastische audioproducten gemaakt en de Sonica Wi-Fi is daar een goed voorbeeld van. Meer dan alleen een Bluetooth-luidspreker, je kunt ook muziek streamen via je Wi-Fi-netwerk - het heeft een dual-band adapter voor dat doel. En als dat voor jou niet flexibel genoeg is, ondersteunt het ook de AirPlay-technologie van Apple.

Het belangrijkste is dat de Sonica Wi-Fi superieur klinkt. Hij kan audiobestanden decoderen met een resolutie tot 24-bits net een sample rate tot 192 kHz en is daarmee met gemak de beste luidspreker met voeding in zijn prijsklasse.

Beste Bluetooth speaker voor binnenshuis

De boekenplankluidspreker lijkt misschien in de geschiedenisboeken thuis te horen, maar als je op zoek bent naar echt goede stereoprestaties in een compacte verpakking, is die vormfactor moeilijk te verslaan. Edifier's S2000 Pro blies ons weg met hun kracht en flexibiliteit. Het zijn bijna professionele studiomonitoren, compleet met gebalanceerde XLR-ingangen en -uitgangen en zeker hun hoge prijs (op dit moment 479 euro) waard. Zeer aan te bevelen (zelfs als je nooit van plan bent om voet in een opnamestudio te zetten).

Beste high-end Bluetooth speaker

Bowers & Wilkins heeft altijd indruk op ons weten te maken, maar ze worden al lang geassocieerd met het feit dat Apple de all-in-one luidsprekermarkt heeft betreden met het Zeppelin iPod-dock. Dat veranderde met de derde generatie Zeppelin, de Zeppelin Wireless, die het fysieke dock verloor ten gunste van Bluetooth, Wi-Fi en de AirPlay-technologie van Apple.

B&W ondersteunt niet alleen Bluetooth, ze kozen er ook voor om de aptX codec te ondersteunen om de hoogste kwaliteit audio te leveren die met Bluetooth te behalen valt. En als je een Spotify abonnee bent, zal je de ondersteuning van deze speaker voor Spotify Connect zeker waarderen. Er is alleen een groot nadeel: B&W weigert koppig om een Android app te ontwikkelen. Maar dat is een klein ongemak waar je alleen tijdens de installatie last van hebt.

De Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless kost normaal gesproken rond de 700 euro, maar de zwarte versie wordt met ruim 200 euro korting aangeboden.

Beste Bluetooth speaker voor buiten

Hier kunnen we heel kort over zijn: De Soundcast VG7 is de beste actieve buitenluidspreker die we hebben gehoord sinds Soundcast zijn Outcast-luidspreker bijna 10 jaar geleden introduceerde. Het is gebouwd als een tank; spatwaterdicht, zodat je het bij het zwembad of op het strand kunt gebruiken; en het heeft een uitstekende levensduur van de batterij. Het belangrijkste is echter dat het fantastisch klinkt. Duur, maar de moeite waard.


Maar wacht, er is meer. We hebben nog een hele goede runner-up gevonden. De Soundcast VG7 past niet in ieders budget. En hoewel de Bose Soundlink Revolve+ niet bepaald goedkoop is met 300 euro (nu in de aanbieding voor 249 euro), levert hij uitzonderlijk goede audio uit een veel kleiner en lichter pakket. Een echte aanrader.

En als geld geen rol speelt?

Je mag veel verwachten van deze prijs, en Naim Audio stelt niet teleur. De pMu-So Wireless Music System is groter en krachtiger dan de Zeppelin van B&W en geeft je net als die speaker zowat elke optie die je maar kunt vragen: Bluetooth (met zowel Android als iOS apps), maar ook Wi-Fi, AirPlay, ethernet, een USB-poort, 24/192 ondersteuning, Spotify Connect, aptX, optische digitale input, en multi-room audio ondersteuning met andere Naim componenten. En het geluid? Uiterst nauwkeurig.


Het soundbar-ontwerp van Naim's Mu-So Bluetooth luidspreker is niet voor iedereen weggelegd. Als je elegant ontworpen high-end luidsprekers wilt die je via Bluetooth kunt aansluiten (en veel bekabelde manieren), Shinola (en haar ontwerppartner, studiomonitorbouwer Barefoot Sound) hebben waar je naar op zoek bent. De Shinola Bookshelf Speakers, deze luidsprekers klinken net zo mooi als ze eruitzien.