"Onofficieel is de crisis van 2008 en 2009 voorbij", schrijft Andrew Bartels, research vicepresident bij Forrester. Het vierde kwartaal van 2009 zal al een opleving laten zien, of hoogstens een klein verval, zo voorspelt Forrester in de 'US And Global IT Market Outlook'. De uitgaven in de IT gaan dit jaar dus weer fors omhoog, nadat ze in 2009 flink zijn gedaald. Het meeste zal worden uitgegeven aan pc's, storage en software. Dan volgen IT consultancy services.

Europa zal volgens Forrester de ster van het veld zijn. Maar dat is dan uitgedrukt in dollars en dus vooral het gevolg van de sterke positie van de euro ten opzichte van die munt. In lokale munteenheden zullen Zuidoost-Azië, Canada en de VS het goed doen.

“We gaan een periode van groei in die een cyclus zal kennen van zes tot zeven jaar”, zegt Bartels, die dit het tijdperk van ‘Smart Computing’ noemt. Daaronder vallen technologieën als SOA, virtualisatie, cloud computing, unified communications en betere business intelligence analytics.

Toch is Forrester niet helemaal zeker van zijn zaak. Een andere mogelijkheid is dat de techmarkt weer inzakt na een opleving van twee tot drie kwartalen, zo schrijft Forrester in het rapport.

Bron: Techworld