Voortbouwend op de overwinning die een Amerikaanse jury heeft toegekend aan Apple eist de iPhone-maker een verbod op 13 Samsung-toestellen. Dit komt bovenop de 8 apparaten waar het Amerikaanse bedrijf al een verkoopverbod in de Verenigde Staten voor heeft geëist. Die nu aangevulde zwarte lijst is ingediend in een rechtszaak die loopt naast de grote zaak waarin Apple nu flink op winst staat.

Brede range

Het gaat om Samsungs nieuwste Android-smartphone de Galaxy S III, inclusief varianten voor mobiele operators in de VS. Daarnaast voorganger Galaxy S II, ook in verschillende uitvoeringen. Plus de smartphone/tablet-combinatie (oftewel 'phablet') Galaxy Note, en de 10,1 inch-uitvoering daarvan, naast volledige tablets (van 7 en in de Galaxy Tab-lijn.

Tot slot is Samsungs iPod-concurrent Galaxy Player op Apple's verbodslijst terechtgekomen. Net zoals het Android-instaptoestel Illusion en de Captivate Glide-smartphone met een uitschuifbaar hardware-toetsenbord. Hier een overzicht van enkele van deze 21 Android-apparaten.