SonicWall EM5000

Netwerkbeveiliger SonicWall heeft deze week zijn EM5000 geïntroduceerd. Deze Universal Management Appliance moet het beheer van de andere producten van de leverancier centraliseren in een enkele, policy-gebaseerde console. De appliance ondersteunt SMNP en TCP-IP en wordt geleverd met verschillende tools voor monitoring, algemeen beheer en compliance. De prijs is afhankelijk van de configuratie, en helaas geeft het bedrijf ook geen richtprijs.

DrayTek Vigor 2710 router

Voor het mkb heeft routerbouwer DrayTek de Vigor 2710-serie geïntroduceerd. Het gaat om zeer bescheiden routertjes, waar je al het nodige bij kunt verwachten: 802.11n draft 2.0, WPA2, VoIP-aansluiting voor DECT-toestellen, firewall, vpn-mogelijkheden, dat werk. Per direct zijn de 2710 (standaardmodel) en 2710n (wireless) beschikbaar, terwijl de modellen voor VoIP-toestellen later komen.

Oracle Audit Vault

Van heel andere orde is de nieuwe versie van Oracle Audit Vault, 10.2.3.1. De real-time gegevenschecker kan nu ook het concurrerende IBM DB2-data aanwenden en controleren op naleving van regelgeving en vooringestelde policies. Daarbij gaat het om DB2 versies 8.2 en 9.2. Ook Sybase ASE 12.5 en 15.0 zijn aan het lijstje toegevoegd, waar MS SQL Server en uiteraard Oracles eigen Database 11g al op pronken.

Kell ComputerVault Mini

Terug naar de kleinere bedrijven, voor wie Kell Systems de ComputerVault MiniTM heeft aangekondigd, eigenlijk een opslagkast voor hardware die midden in het kantoor kan worden opgesteld. De kast is geluidsdicht gemaakt, en ook aan koelingsproblemen is gedacht. Het kastje kost 1000 euro.

Hippo CMS 7.0 De open source contentbeheersoftware van Hippo is deze week ook toe aan een nieuwe versie. Hippo CMS 7.0 moet het hebben van een nieuwe, op AJAX-gebaseerde interface. De JSR-170-standaard wordt ondersteund, en het programma heeft een autosave-functie gekregen. Plugins worden beter ondersteund, en maakt het CMS gebruik van een nieuwe repository gebaseerd op Apache Lucene en Apache Jackrabbit. Bron: Techworld