HP Blades met Citrix XenDesktop

Twee reuzen op hun eigen gebied, HP voor bladeservers en Citrix voor thin clients, hebben eind vorige week bekend gemaakt samen met een combinatieproduct op de markt te komen. Eigenlijk gaat het om met XenDesktop 3 voorgeladen BladeSystem bc2200 en later beschikbare BladeSystem bc2800. De eerste is uitgerust met een AMD Athlon 64-processor, terwijl de tweede loopt op een AMD Turion dubbelkerner. Beide systemen worden geleverd met 80 GB eigen schijfruimte en de mogelijkheid om er 4 GB aan geheugen op te prikken. Elk rack kan tot 280 blades huisvesten. En beide systemen kunnen nu dus de thin client-beheeromgeving van Citrix voorgeïnstalleerd krijgen. Prijs begint vanaf 800 euro per blade (excl. btw). Dat is inclusief licenties voor Citrix DDC Broker en Citrix HD-X (dus niet HD-3D).

HP LeftHand SAS- en SATA Starter SANs

We blijven even bij HP, want de storagedivisie LeftHand heeft een nieuw instapmodel SAS-SAN op de Nederlandse markt gebracht. Middelgrote bedrijven (dat wil zeggen: bedrijven die ten minste 35.000 Amerikaanse dollars kunnen ophoesten) krijgen met de SAS Starter SAN de beschikking over een kast die kan worden geschaald naar tachtig netwerkpoorten en 320 schijven, terwijl de capaciteit (niet onbelangrijk voor een storage-bak) ligt op 4,8 TB. Tegelijkertijd kunnen we ook een SATA Starter SAN met meer capaciteit verwachten. In plaats van de 9 TB van de vorige editie, komt deze met maximaal 12 TB op de proppen. De prijs begint bij 30.000 dollar.

JBoss Enterprise Portal Platform 4.3

Red Hat heeft de EIP van JBoss middleware geactualiseerd en wat nieuwe specificaties in de zak met ondersteuningen en functies voor portlets gestopt. Versie 4.3 van integratieframework JBoss Enterprise Portal Platform ondersteunt nu Portlet 2.0/JSR-286 (dat AJAX-framweworks beter verwerkt en waarvan de cachefunctie is verbeterd), de portlet bridge (ondersteuning van JavaServer Faces in portlets) en nieuwe tools om portlets mee te bouwen.

Innax Disaster Recovery Box

Voor het mkb heeft Innax een appliance op de markt gebracht voor disaster recovery. Het systeem is redelijk rechttoe-rechtaan; het maakt periodieke backups van Windowssystemen (zowel server als desktops), terwijl het terugzetten van de gegevens is geautomatiseerd. Heel veel meer valt er ook niet echt over te melden.

N-TEC RapidNAS CX Nog een mkb-product is de =479&tx_ttnews[backPid]=675"]RapidNAS CX van N-TEC, met vier (MS 204) of acht (MS 208) drivebays. De NAS-apparaten schalen van 500 GB tot 8 TB en draaien op Windows Storage Server 2003 R2. De meest basische functies zitten er via dat OS wel in. Verbinding gaat via een 1-GBit/s-netwerkpoort, maar dat kan ook worden uitgebreid. Andere koek dus dan het eerder genoemde LeftHand-speelgoed, ook qua prijs: 2441 euro exclusief btw. Bron: Techworld