HP Integrity NonStop NS2000 server

Het vond plaats onder de rook van Cisco's blade-onthulling gisteren, maar HP heeft zijn Integrity NonStop NS-lijn van fouttollerante systemen uitgebreid met de NS2000. De systemen ondersteunen twee, drie of vier Itanium 9100-processors, en 8 tot en met 16 GB aan werkgeheugen. Het instapmodel is uitgerust met twee 1.4 GHz processoren, 12MB L3 cache zes 72GB SAS-schijven en acht ethernetpoorten. HP heeft daar een prijskaart van 125 duizend dollar aan gehangen.

Phion NetFence 4.2 en NetFence Entegra 2.0

De Oostenrijkse Firewall-leverancier Phion heeft nieuwe versies uitgebracht van twee van zijn NetFence-producten. Het hoofdproduct, de software van de NetFence-appliances zelf, is opgetrokken naar 4.2. Belangrijkste toevoegingen zijn ondersteuning voor SSL-VPN en wat ingrepen in het NetFence beheerplatform. Management Center is nu uitgerust met een Audit Viewer voor het centraal volgen van debugging en verkeer op de gateways. NetFence Entegra gaat naar versie 2.0, en het eindpointcomponent heeft vanaf deze versie de beschikking over 802.1X en moet beter samenspel vertonen met switches en routers.

Hitachi Universal Storage Platform (USP) V en VM op IBM GDPS Storageleverancier Hitachi Data Systems heeft certificering gekregen om zijn USP V en VM-opslagsystemen te draaien op IBM's Geographically Dispersed Parallel Sysplex, diens disaster recovery en beschikbaarheidsproduct voor z/OS mainframes. Je mag de combinatie vanaf nu dus gewoon draaien, met ondersteuning van zowel de storagetak van Hitachi, als van Big Blue. Verbindingen door middel van Enterprise System Connection (ESCON), Fiber Connection (FICOM en Fibre Channel Protocol (FCP) zijn door de twee goedgekeurd. Bron: Techworld