Polycom HDX 8006

Deze week heeft communicatie-aanbieder Polycom zijn telepresence-aanbod uitgebreid met ondersteuning voor 1080p High Definition voor video-conferencing, met de HDX 8006. Telepresence wil zeggen vergaderen op afstand, met beeld en dus de mogelijkheid om bijvoorbeeld powerpoints te tonen tijdens zo'n sessie. Zoals de naam aangeeft, ondersteunt het product nu dus de 1080p-modus (oftewel een resolutie) 1.080 verticale beeldregels), terwijl 720p is versnelt naar zestig frames per seconde. Daarbij is het mogelijk om als beheerder de kwaliteit en doorgifte af te stemmen op de huidige stand van het netwerk, zo beweert Polycom.

Acer Aspire One 10 inch

Ook Netbooks worden steeds sneller en krachtiger, en de aangekondigde 'starter'-editie van Windows 7, waarbij slechts 3 applicaties tegelijk geopend kunnen worden, wordt ook bij ons op de redactie flink weggehoond. Want waarom? De nieuwe Aspire One bijvoorbeeld, die deze week op de markt is gekomen. Ondertussen kunnen we al 2 GB geheugen verwachten in zulke apparaten, en de harde schijf is maar liefst 160 GB groot. De batterijduur van 7,5 uur (in ideale omstandigheden) laat merken dat Acer goed heeft gekeken naar de concurrerende Samsung NC 10, die door zijn levensduur alom wordt bejubeld. De onvermijdelijke Atom-processor en 802.11b/g wifi complementeren het plaatje.

Emerson Network Power Liebert PSI-XR

Voor datacentra heeft voedingsreus Emerson Network Power een nieuwe Liebert op de markt gebracht, de PSI-XR. Het kastje is bedoeld om systemen bij eventuele stroomstoringen gewoon door te laten draaien. De accu's zijn hot-swap, en de voeding bevat een voltregelaar. Beschikbaar als rack- of torenkast, met keuze uit 1.000, 1.500, 2.200 en 3.000 voltamp├Ęrevermogen.

Sun Storage 6580 en 6780 arrays

Sun Microsystems heeft deze week nieuwe storage-arrays op de markt gebracht, de 6580 en de 6780. Met maximaal 32GB cache, zestien 4Gbit/sec. Fibre Channel of 1Gbit/sec. iSCSI poorten en tot 448 Fibre Channel of serial ATA schijven (voor de 6780, de 6580 gaat tot 4 GB cache, 256 schijven en acht 4Gbit poorten) moeten de nieuwe opslagsystemen het 'vlaggenschip' van het bedrijf worden, zo zegt een Sun-manager tegenover onze Amerikaanse zustersite Computerworld. RAID 6 is als extra beveiligingslaag toegevoegd aan dit aanbod voor het middensegment. Nederlandse beschikbaarheid is nog niet bekend, in Amerika kosten de arrays 60.000 en 90.000 dollar respectievelijk, exclusief de schijven.

Skype 4.0

"Skype voor Windows is helemaal vernieuwd", kopt het persbericht. Laten we het voorlopig bij 'iets vernieuwd' houden. Het is met 4.0 mogelijk om video-calls fullscreen af te handelen, terwijl de software een bandbreedte-beheerder mee heeft gekregen zodat we niet meer uit een gesprek worden gezet als het netwerk even niet goed meewerkt. De client kan nu 30 frames per seconde aan, en ook de geluidskwaliteit is volgens de makers verbeterd.

Extreme Summit X650 Switch Tot slot heeft Extreme deze week een nieuwe 10 Gb switch op de markt gebracht. Hij moet het volgens de leverancier vooral hebben van het ExtremeXOS besturingssysteem, waarmee alle producten van de fabrikant zijn uitgerust zodat het beheer eenvoudig wordt gehouden.SummitStack moet de Gb Ethernet (GbE)-switches in een virtuele chassis knopen met oudere ethernetapparaten, wat de migratie ten goede komt. Bron: Techworld