Double-Take Move

Beheersoftwarebouwer Double-Take heeft de nieuwe migratie-oplossing uitgebracht voor zijn Workload Optimization Suite. Double-Take Move is er voor het migreren van besturingssystemen, applicaties en storage binnen het datacentrum, en doet dat realtime. Geen downtime dus, zo beweert de leverancier. Daarnaast opereert Move onafhankelijk van de omgeving zelf; je kunt dus gewoon migreren tussen fysiek en gevirtualiseerd en elke mogelijke onderlinge combinatie daarvan. Per migratie kost Move 400 euro, al zijn er ook mogelijkheden voor bulkmigraties en licensering op basis van tijd.

Terremark Enterprise Cloud

Infrastructuuraanbieder Terremark stelt zijn Enterprise Clouddienst nu ook in Europa beschikbaar. Via een webconsole kunnen gebruikers snel servers aanroepen om hun bedrijfskritische applicaties te draaien. Je kunt daarbij kiezen uit servers die draaien op Windows, Linux of Solaris, terwijl er voor elk type server een apart sjabloon beschikbaar is waarmee de virtuele machine direct in de cloud klaar wordt gezet.

JBoss Enterprise BRMS

Red Hat heeft het Enterprise Business Rules Management System (Enterprise BRMS)-onderdeel voor de open source JBoss middleware die het bedrijf gebruikt om Oracle mee naar de kroon te steken. De Enterprise BRMS is zoals de naam al aangeeft een op regels gebaseerd pakket waarmee verschillende bedrijfsprocessen geautomatiseerd kunnen worden. Consoles zijn op te bouwen voor verschillende doeleinden, en de regels zijn aan te roepen via verschillende editors, tools en spreadsheets.

WatchGuard Fireware XTM De firewalls van WatchGuard kunnen uitkijken naar een nieuw besturingssysteem. Fireware XTM belooft vooral snelheidsverbeteringen in packetfiltering, en daarvan moeten VPN-verbindingen flink profiteren. Maar ook worden http, VoIP en p2p beter in de gaten gehouden door de software. Fireware XTM is beschikbaar voor de UTM-producten van WatchGuard die vallen onder de lijnen Edge, Core, Peak en XTM 1050. Bron: Techworld