Dat zou betekenen dat de voorlopige tussenpaus voor de Phenom quadcore vermoedelijk begin april in systemen te vinden is. Daarmee is AMD wel een maand later dan in eerste instantie is aangekondigd, maar blijft het in ieder geval binnen het eerste kwartaal van dit jaar.

Toliman is in feite identiek aan de Phenom, met het verschil dat een van de kernen uitgeschakeld is. In functie zou de chip als deal-core werken, met een derde kern voor achtergrondprocessen als bijvoorbeeld virusscans. De speculaties doen de ronde dat AMD op deze manier een plek op de markt kan vinden voor Phenoms met een defecte kern. Elke kern heeft 512 KB L2 cache, en de twee versies lopen op 2,3 en 2,5 GHz.

De processor moet een veilige middenweg vormen tussen de bestaande dual-cores en geavanceerde quadcores. De directe concurrent van Toliman zullen de dual-cores van Intel zijn. Hoewel AMD zich totnogtoe stil houdt over de prijs, wordt verwacht dat deze gelijk of iets onder die van de dual-cores zal zitten. Bron: Techworld