Michael Dell betaalt tientallen miljarden dollars leergeld. In 2002 wilde het toenmalige management van Dell al EMC kopen, voor het toen niet onaanzienlijke bedrag van 16 miljard dollar. Nu, 13 jaar later, legt Dell 67 miljard dollar neer voor EMC, dat natuurlijk wel wat meer waard is geworden in de tussentijd, vooral met de acquisitie van VMware in 2004. Ook hebben we vanzelfsprekend de inflatie.

Toch nog kudo's voor Rollins

Dells grote baas Kevin Rollins had in 2002 een vooruitziende blik: Dell zou het met het maken van pc's niet lang meer redden en moest zijn pijlen op de zakelijke markt richten. EMC zou daarbij helpen en kon voor 16 miljard dollar worden gekocht. Maar de gesprekken tussen beide bedrijven stopten al voordat ze goed en wel waren begonnen, meldt Business Insider.

Want grote man achter de schermen Michael Dell durfde het niet aan. Wel wilde hij de consumentenmarkt bestormen met tv's en printers, maar dat werd een fiasco. En zie hier: dertien jaar later staat Dell alsnog voor de poorten van EMC omdat de afhankelijkheid van de pc- en servermarkt te gevaarlijk is geworden.

Zie ook: 5 gevolgen van de overname van EMC door Dell