De MID's (mobile Internet devices) zouden iets groter zijn dan de iPod Touch, zeggen bronnen die de eerste prototypes gezien hebben tegen de Wall Street Journal. Dell zou voor de productie van de MID's in zee gaan met chips op basis van ARM-architectuur. De ARM-chips zitten al in de meeste mobiele telefoons, en duiken ook op in de vroege prototypes van nog te lanceren Android-netbooks.

Volgens de krantl begon Dell eind vorig jaar met de ontwikkeling van het apparaat. Op hetzelfde moment liet Dell plannen voor een nieuwe iPod-killer varen. De ontwikkelaars van de muziekspelers werden overgeplaatst naar het MID-project. Dell heeft jarenlang met muziekspelers zoals de DJ Ditty willen concurreren met de iPod, maar zonder succes.

Verkoop via carriers

Er bestaat een kans dat MID's nog dit jaar in de winkel liggen. Dell zou overwegen de apparaten te gaan verkopen via mobiele carriers. Een woordvoerder van Dell ontkent plannen te hebben in de productcategorie MID. Ook zouden er geen toestellen gemaakt worden met chips op basis van ARM-architectuur.

Al eerder werd er gespeculeerd over Dell-MID's met Android. Geruchten over Dell-smartphones met Android circuleren al langer.