Het Taiwanese Economic News Daily meldde in november al dat Dell van plan is om AMD-producten in dat land te fabriceren. Michael Dell, voorman van Dell, liet echter doorschemeren de voorkeur te geven aan de roadmap van Intel.

Financieel analisten Piper Jaffray en Les Santiago verwachten dat Dell in de tweede helft van 2006 tóch afstapt van het exclusieve gebruik van Intel-processors. Die verwachting is onder meer gebaseerd op gesprekken met 'bronnen in de pc-industrie'.

De voorspelling luidt dat Dell in 2006 op zijn minst 'een paar' AMD-servers gaat leveren. De kans is groot dat daarna ook desktops en notebooks met Athlon 64 en de Turion-processors zullen volgen, zo voorspellen de analisten in hun rapport dat dinsdag werd gepubliceerd.

Antitrust

Hewlett-Packard heeft, in tegenstelling tot Dell, de Opteron-processor van AMD al enige tijd in zijn servers zitten. AMD voert nu een strijd met Intel omdat de chipmaker enkele afnemers een voorkeursbehandeling zou geven (in de vorm van korting en vroege introducties). Intel ontkent de aantijgingen.

Dell laat zo nu en dan doorschemeren aan een overstap te denken, maar sommige analisten denken dat de pc-bouwer dat vooral doet om zijn voorkeursbehandeling te behouden.

Bron: Techworld