Lenovo zit in een lastig parket nu Dell naar alle waarschijnlijkheid EMC opkoopt. Lenovo heeft een overeenkomst met EMC, waarbij de opslaggigant de hardware van Lenovo gebruikt bij klanten, terwijl Lenovo goede sier maakt in datacenters door onder meer de opslagproducten van EMC te gebruiken.

Maar Lenovo heeft meer ijzers in het vuur, zo zeggen analisten tegen The Register. Nu al gebruikt Lenovo onder meer StorWiz van IBM. Voor de hand ligt een nieuw gesprek met IBM waarbij wordt gesproken over de overname van de omzetverliezende opslagdivisie van IBM aan de Chinezen. Beide bedrijven kennen elkaar goed na de overname door Lenovo van de pc- en serverbusiness van IBM.

Strijd in het datacenter

Dat Lenovo wat moet doen, is evident. Het bedrijf verliest nu belangrijke positie in het datacenter, waar het juist een ingang had gekregen. Het bedrijf mist belangrijke netwerkproducten en is pas begin dit jaar voorzichtig begonnen met eigen opslagproducten. Of deze nieuwe achterstand leidt tot nog meer IBM-liefde ligt voor de hand; een complete overname van IBM's opslagdivisie zou wel een ultieme verdedigingsstap zijn.