Dell heeft vorige week een bod gedaan op storageleverancier 3PAR van ongeveer 1,15 miljard dollar. HP biedt nu 1,6 miljard dollar. De directie van 3PAR heeft nog geen positieve reactie gegeven op het nieuwe bod.

33 procent hoger

Het onverwachte bod van HP is dus 33 procent hoger dan dat van Dell. Daarmee geeft de nieuwe kaper op de kust ook meteen aan 3PAR werkelijk te willen kopen in plaats van slechts het bod van Dell te willen frustreren. Dell heeft naar eigen zeggen al een "definitieve overeenkomst" met de directie van 3PAR voor de overname.

In een brief aan de directie van 3PAR vraagt HP de bestuursleden de overeenkomst met Dell te heroverwegen. Dit omdat het bod van HP "van wezenlijke meerwaarde is" voor 3PAR.

Inpassen

HP zegt de 'next-generation storage architecture’ die 3PAR biedt te willen inpassen in de eigen Converged Infrastructure, een totaaloplossing voor datacenters. Dell wil de cloudstorage-technologie van de gewilde overnameprooi toevoegen aan de technologie van zijn eerdere storage-overnames. Dat zijn de leveranciers EqualLogic, Ezanet en Ocarina Networks.