Grootaandeelhouder Carl Icahn voert nu gesprekken met investeringsmaatschappij Blackstone. Beiden hebben al een eigen bod uitgebracht, waarmee ze de geplande uitkoop van Dell overtroeven. De twee biedingen zijn net door een aandeelhouderscommissie van de computerfabrikant geaccepteerd als valide optie.

Nóg sterker staan

Icahn lokt Dell-investeerders met een bod van 14,25 dollar per aandeel, terwijl Blackstone 15,65 dollar per aandeel biedt. Het oorspronkelijke overnameplan van ceo Michael Dell komt neer op 13,65 dollar per aandeel. De oprichter van de computerfirma heeft daarbij de steun van investeringsmaatschappij Silver Lake Partners, plus een miljardenlening van Microsoft.

De twee kapers op de kust willen met hun eigen biedingen voorkomen dat Dell de beurs verlaat. Dat is namelijk het plan van de ceo. Naast het overtroeven van zijn bod zoeken Icahn en Blackstone nu een samenwerking, meldt de Britse ict-nieuwssite The Register. De losse biedingen zorgen al voor onrust over de toekomst van Dell.

Wat is Dell waard?

Een eventuele alliantie zou mogelijk de steun krijgen enkele grote investeerders, speculeert The Register. Daaronder ook de tweede grootste aandeelhouder (na Michael Dell zelf): Southeastern Asset Management (SAM). Die firma heeft zich begin deze maand al uitgesproken tégen het beursexitplan van de ceo. Volgens SAM is Dell ruim 42 miljard dollar waard, terwijl het oorspronkelijke uitkoopplan een totaalwaarde van 24,4 miljard geeft.