Het gaat om de Dell EqualLogic PS5000 Series, die al bij EqualLogic op de planning stond en nu door Dell een stukje naar voren is geschoven. De nieuweling biedt plaats aan zestien SATA-schijven van 1 terabyte per stuk, waarmee het totaal uitkomt op 16 TB.

Overigens gaat het niet echt om een nieuwe productreeks, maar eerder om een ‘rebranding’ van oude producten en dan met name de PS3000 Series. Wel zijn de mogelijkheden en prestaties verder opgeschroefd.

EqualLogic blijft

Tijdens een presentatie gisteren in Londen werd duidelijk dat Dell de naam EqualLogic handhaaft als productnaam. De PS Series van EqualLogic worden gepositioneerd tussen de AX Series voor ‘entry level’ Fibre Channel-opslag en de CX Series voor het grote werk met ondersteuning voor zowel iSCSI als Fibre Channel.

Dell verwacht overigens dat het aantal iSCSI-poorten nog dit jaar het aantal Fibre Channel-poorten zal overstijgen. Het IT-bedrijf denkt echter niet dat Fibre Channel op termijn verdwijnt. FC blijft een rol spelen binnen kritische omgevingen.

Bron: Techworld