Het is niet geheel toevallig dat Dell juist nu de nieuwe apparatuur onthult. De nieuwe PowerEdge-servers zijn gebaseerd op de Intel Xeon Nehalem EP-processoren, chips die maandag worden uitgebracht. Juist daarom geeft Dell niet heel veel prijs over het nieuwe aanbod van servers, blades en drie modellen werkstations; eerst moet Intel naar buiten komen met de precieze specs van de processor.

Minder vaag is Dell dan ook over de nieuwe EqualLogic storage-arrays, bedoeld voor middelgrote organisaties. De PS6000 iSCSI-SANs. Het basismodel, de PS6000E, is een 3U opslagserver die tot 16 TB aan SATA schijfruimte aankan. Brengt Dell vergelijkbare modellen voor SAS en SSD-drives.

Webconsole

Met de opslagservers komt ook het een en ander aan beheersoftware beschikbaar. Voor de storageservers is dat SAN Headquarters, Dells beheerplatform voor het bijhouden van de verschillende storagegroepen die in een omgeving zijn neergezet. De software is geschikt voor omgevingen tot 10 petabyte. De beheeromgeving is bovendien inbegrepen bij de standaard-onderhoudscontracten voor de PS6000.

Breder, en bovendien nuttiger voor gemengde datacentrumomgevingen, is de Dell Management Console. De DMC is ontwikkeld door Symantecs beheerdivisie Altiris, en knoopt de beheersoftware van Dell samen tot een enkel webbased console. Bovendien belooft Dell dat ook hardware met bijbehorende software van andere leveranciers ondersteund wordt.

Bron: Techworld.nl