Dell blijft de komende tijd zijn klanten de keuze geven tussen Windows 7 en 8. Het bedrijf is van mening dat zakelijke klanten is veel gevallen nog niet toe zijn aan de migratie naar het nieuwste Microsoft-besturingssysteem. “We zijn nog steeds bezig om onze zakelijke klanten van XP naar Windows 7 te migreren", aldus Dells marketingdirectrice Alison Gardner tegenover InfoWorld.

Dell blijft volgens Gardner deze klanten Windows 7 aanraden. Dat blijft zo na 26 oktober, wanneer Windows 8 op de markt komt. Wanneer er daadwerkelijk behoefte bij klanten is aan touch-mogelijkheden wordt het nieuwe Windows 8 aangeraden.

Zo lang het mag: Windows 7

Het is niet ongewoon bij Dell om met name zakelijke klanten een keuze te geven wanneer er een nieuwe Windows op de markt verschijnt. Wel geeft Dell dit keer aan dat het Windows 7 blijft aanbieden zo lang dat mag. Microsoft heeft wat dat betreft vooralsnog geen specifieke einddatum aangekondigd waarop ook leveranciers de overstap moeten maken, zo blijkt uit de eigen Windows Lifecycle-pagina.

Microsoft introduceerde twee jaar geleden een plan waarbij een jaar na de introductie van een nieuw OS, het vorige nog verkocht mocht worden. Maar het populaire Windows XP maakte deze vuistregel al snel overbodig. XP dateert van december 2001 en werd nog tot oktober 2010 op pc's verkocht.

Windows 8-tablets is miljardenmarkt

Dell toonde afgelopen vrijdag de prijzen van zijn nieuwe pc-lijn. De laptop/tablet-combinatie XPS 12, XPS One 27 en de Inspiration One 23 kunnen inmiddels - allemaal met Windows 8 - in de VS worden voorbesteld. Deze zomer werd duidelijk dat Dell zich gaat concentreren op Windows 8-tablets, waarin het een miljardenmarkt ziet.