De Dell XPS 720 H2C is een van de topmodellen uit de desktopreeks van de fabrikant. De pc beschikt over twee Nvidia-grafische kaarten en een Intel Core 2 Extreme-processor.

De processor is door Dell op een hogere frequentie gezet. Naar nu blijkt trekt de processor dat niet in alle gevallen. Dell accepteert daarom geen bestellingen meer voor de zogenoemde 'bin +3'-versie van de desktop, waarbij de QX6800 Extreme Edition-processor op 3,73 GHz draait in plaats van de originele 2,93 GHz.

"Ons ontwikkelteam doet zijn best om meer uit de originele voorraad te halen, maar dit is een tijdrovend proces", aldus Dell-manager Lionel Menchaca op het Dell-blog vorige week. "We hebben nu geen zicht op een afdoende voorraad QX6800-processors die het overklokken met bin +3 aankunnen."

Dell verkoopt de XPS 720 H2C ook in Nederland aan zowel consumenten als (kleine) bedrijven. De machine gaat over de toonbank voor ongeveer 4750 euro.

Op de Nederlandse website van Dell wordt de overgeklokte 2,93 GHz-chip al niet meer als optie getoond. Tevens waarschuwt Dell dat het systeem 'een vertraagde levertijd' heeft.

Chipfabrikant Intel benadrukt overigens dat er geen tekort van de processor zelf is, maar dat Dell onvoldoende processors heeft die het overklokken aankunnen.

"We weten dat Dell het doet, maar zodra zij chips overklokken is de ondersteuning en garantie hun verantwoordelijkheid", zegt Intel-zegsman George Alfs. Bron: Techworld