Dell wacht gemiddeld maar liefst 82 dagen met het betalen van zijn openstaande rekeningen. Dat is veel meer dan de concurrentie doet. Ondertussen betalen Dells klanten gemiddeld binnen 32 dagen de rekeningen. De ict-leverancier heeft dus 44 dagen, bijna anderhalve maand, extra geld op de bank. Dat kan gezien worden als een gratis vorm van financiering.

Deze ontdekking is gedaan door de Amerikaanse freelance journalist Erik Sherman die de lijvige SEC-documenten (Securities and Exchange Commission) van Dell heeft doorgespit. Sherman heeft ook gekeken naar HP, dat in 57 dagen betaald en gemiddeld in 48 dagen betaald krijgt en dus ‘slechts’ negen dagen gratis financiering geniet.

Apple ook

Apple betaalt in gemiddeld 61 dagen, dus drie weken sneller dan Dell. Maar de Mac-maker ontvangt zijn betalingen al binnen 17 dagen en komt dus eigenlijk op dezelfde termijn aan gratis financiering als Dell. Apple ontvangt vergeleken met andere leveranciers snelle betalingen doordat het veel consumentenklanten heeft, die direct bij aankoop betalen.

Bron: Channelworld.