De GeForce RTX 2070, 2080 en 2080 Ti GPU's beloven ongekende prestaties met realtime renderingsmethode raytracing in games. Nvidia deelde alleen geen benchmarks toen RTX officieel werd gepresenteerd op Gamescom in Duitsland. De grafische kaarten komen pas eind september uit, dus je hebt nog even de tijd om een beslissing te nemen of je je geld wilt uitgeven aan de nieuwste, fijnste en snelste graphics.

Maar het is natuurlijk nooit te vroeg om te kijken naar de specificaties van de eerste pc's met de technologie aan boord. We kijken hier naar modellen van HP, Alienware en Acer die zich vooral richten op gamers met machines die gemaakt zijn om keiharde graphics af te leveren.

HP heeft een nieuwe versie van zijn OMEN Obelisk aangekondigd en stelde dat het een van de eerste pc-fabrikanten is die Nvidia's nieuwe RTX-kaarten bevatten. De behuizing van het nieuwe ontwerp heeft een venster van glas (wat uniek is voor een grote fabrikant als HP), standaardonderdelen en RGB-verlichting. Je kunt verder kiezen uit een AMD Ryzen of een Intel Core aan boord als CPU-opties voor de Obelisk.

Alienware stopt RTX-graphics in zijn Aurora en Area 51 desktops. Net als de Omen Obelisk hierboven is de Aurora bovenop een MicroATX-moederbord gebouwd, maar deze heeft vloeibare koeling. Alienware gaf geen verdere informatie over zijn Area 51-desktop.

Ook pc-maker Acer laat deze boot niet aan zich voorbij gaan en kondigde de Orion 3000 en Orion 5000 aan, maar de Orion 9000 is waarschijnlijk de beste machine voor GeForce RTX. Dat is de krachtpatser die wieltjes en een handvat heeft. De pc kan je uitrusten met een 18-core Core i9-7980X en vloeibare koeling.

Net als de Omen Obelisk heeft het apparaat vensters, maar Acer gebruikt een metalen behuizing om elektromagnetische interferentie tegen te gaan. De Obelisk gebruikt een transparante toplaaf.

Dit zijn alleen maar drie heel grote fabrikanten die ondersteuning bieden voor de nieuwe GeForce RTX-kaarten die officieel op 20 september uitkomen. Als je iets mee