In de onderstaande video zie je het, nogal ongemakkelijke, interview met Arran Lee Squire, co-creator van seks robot Samantha. Squire wordt nogal voor het blok gezet en termen als perversiteit, koude dode machines en het objectiveren van vrouwen passeren de revue.

De interviewers en de gast gaan echter pas echt los als wordt verteld dat deze robot ook een familiemodus heeft. De robot kan in deze modus onschuldige conversaties houden met andere familieleden en zo een onderdeel worden van het hele gezin. Squire lijkt ze echter niet te kunnen overtuigen.

"We krijgen nogal vreemde reacties als wij mensen vertellen wat wij doen, maar wij zijn geen perverselingen en deze robots zijn niet voor perverselingen. Ze kunnen worden gebruikt voor normale, professionele paren; mensen kunnen een trio hebben met de poppen en we hebben het zelf ook geprobeerd, er is niets vreemds aan de robots, ze zijn hier om mensen te helpen, niet om vrouwen te vervangen," aldus Squire. Het lukt hem echter niet om de interviewers te overtuigen.

Ook z'n vrouw zegt geen problemen te hebben met de robot, "Ik ben niet beledigd en ik maak mij geen zorgen dat zij mij zal vervangen. Ze is als een familielid voor ons." Ook dat lijkt weinig indruk te maken.


Lees ook: Hoe kun je nou een seksrobot vertrouwen?