De tijd dat medewerkers van organisaties en bedrijven massaal in de klaslokalen zaten om bepaalde kennis bij te spijkeren voor het bedrijf is voorbij. Een mix van online en offline leren of volledig online leren is populair en blijft groeien: het is de ideale manier om efficiënt meer kennis te vergaren binnen een eigen bepaalde tijd en op een eigen bepaalde locatie. Dankzij dit soort technologische ontwikkelingen wordt het voor organisaties steeds interessanter om medewerkers cursussen en opleidingen te laten volgen. Dat betekent hoger opgeleide medewerkers op een eenvoudige en snelle manier. Ook zorg je er op deze manier voor dat mensen gemotiveerd blijven in hun baan. In dit artikel lees je meer over de voordelen van blended learning.

Wat is blended learning?

Zoals de naam het al een beetje verklapt is blended learning een mix van meerdere manieren van leren. In het geval van blended learning hebben we het over het online en offline leren; denk hierbij aan online cursussen zoals e-learning die online in eigen bepaalde tijd kunnen worden gevolgd maar ook aan klassikale lessen of bijeenkomsten die bezocht kunnen worden. Het handige hiervan is dat de 'leerling' een stuk vrijer is in wat hij wanneer en waar volgt. Online lessen hebben bijvoorbeeld weer invloed op de klassikale praktijkles waardoor deze twee elementen goed in elkaar overvloeien.

Focus op medewerkers

Een van de grotere voordelen van blended learning is dat het een van de manieren is om uiteindelijk met meer kennis en efficiënt te kunnen werken in een organisatie. Omdat er zowel online als offline wordt geleerd ligt de focus op de medewerker. Hierbij kiest hij zelf waar en wanneer hij tijd besteedt aan de e-learning van blended learning. Ook wordt er gekeken naar wat de medewerkers al weet en wat hij (nog) nodig heeft; hierdoor krijgt hij exact de kennis die hij nog moet weten in een tijd die vaak zelf kan worden bepaald. De tijd en locatie van klassikale bijeenkomsten liggen over het algemeen wel vast; hierbij kan vaak wel uit meerdere opties worden gekozen.

Leren staat centraal

Wanneer je op zoek bent naar e-learning oplossingen waarbij leren centraal staat ben je bij blended learning aan het juiste adres. Omdat het lerende aspect het belangrijkst is, weet de bijbehorende docent precies waar hij op moet letten en welke punten extra aandacht nodig hebben. Op die manier weet je dus dat medewerkers bij blended learning echt iets leren, al dan niet op een flexibele manier. Hierdoor wordt er van de medewerker motivatie en discipline gevraagd, omdat er in klassikale bijeenkomsten wordt ingegaan op het online deel.

Aandacht wordt vastgehouden

De betekenis van het woord 'blended' gaat in dit geval nog een stukje verder: naast het feit dat blended learning staat voor online en offline leren, ligt de nadruk ook op op verschillende manieren leren. De cursist leert bijvoorbeeld niet alleen door teksten, maar ook door praktijk, illustraties, casussen, bijeenkomsten en meer. Omdat er op een 'speelse' manier wordt omgegaan met de lesstof is de kans groter dat men aandacht houdt bij wat zij moeten leren.

Voor ieder wat te leren

Eigenlijk is het gek dat we vroeger alleen nieuwe dingen leerden door klassikale bijeenkomsten in de vorm van lessen op school. Ieder persoon heeft immers een eigen manier van leren: misschien vind je het fijn om individueel kennis te 'stampen' of misschien vind je het juist prettig om veel hulp te krijgen van een docent. In het geval van blended learning leert iemand op verschillende soorten manieren en kan hij de focus leggen op bijvoorbeeld e-learning of juist klassikale lessen. Het grote voordeel van blended learning hierbij is dat je dus zelf kan kiezen voor welke manier van leren het beste bij jou past.

Leren is leuker door blended learning

Door alle bovenstaande voordelen is leren een stuk leuker met behulp van blended learning. Je zit niet vast aan één locatie, één tijdstip of één leerwijze waardoor je het leerproces zelf kunt invullen. Ook hoef je niet dagen te blokken of achter je scherm of boeken te zitten om te leren. Het opnemen van informatie, het uitvoeren van opdrachten of het samenwerken met andere leerlingen is veel leuker wanneer je dergelijke zaken zelf kunt bepalen. Dit zul je vervolgens ook weer terug zien in de resultaten van bepaalde opdrachten van blended learning en later zelfs in het dagelijkse werk! Dit is dan ook misschien wel het grootste voordeel van blended learning: doorlopend getriggerd blijven, interessante lesstof in je eigen tijd indelen en verschillende leerstijlen.