Het Server Recovery-systeem kan niet alleen de data, maar ook het besturingssysteem en de applicaties op een server herstellen, zo stelt de fabrikant.

Beheerders kunnen zelf bepalen of ze daarbij een real-time image of een ouder image willen gebruiken. Mocht een virus schade aanrichten, of een gebruiker iets per ongeluk verwijderen, dan kunnen beheerders dus zowel een oude als nieuwe replicatie aanspreken.

Volgens Double Data bespaart het Server Recovery-systeem beheerders veel kopzorgen. "Een volledige server herstellen vanaf tape is een complex proces, zeker in omgevingen met verschillende typen hardware", aldus de fabrikant. "Gegevens die na de laatste backup zijn gewijzigd of zijn gecreëerd krijg je met een tapebackup niet meer terug. Bovendien gaat er bij het herstellen veel tijd verloren."

Double Data heeft ook een specifieke versie ontwikkeld voor gebruikers van Microsofts Windows Small Business Server Edition. Deze productversie, Shadowcaster, verstuurt alle veranderingen aan een systeem door naar een tweede server, die in geval van nood garant kan staan.

Of het product van Double Data ook in Nederland beschikbaar komt, is niet bekend. Bron: Techworld