Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) presenteerden zowel LG als HTC telefoons met batterijen die speciaal zijn gemaakt voor draadloos opladen. Tot nu toe was het nodig om de telefoons te voorzien met speciale hoes om het draadloos laden mogelijk te maken.

Draadloos oplaadbare auto

Het is inmiddels ook mogelijk om veel grotere apparaten zonder stroomkabels van energie te voorzien. Fabrikant Fulton Innovation laadt een elektrische auto, een Tesla Roadster, draadloos op via een een stroommat. De auto wordt geladen met 1600 watt. Volgens de leverancier wordt de auto daardoor net zo snel opgeladen als zou gebeuren via kabel. Het bedrijf liet ook prototypes zien van cornflakes verpakkingen die in de schappen via draadloze stroom kunnen oplichten, om extra aandacht van de consument te trekken.

Draadloze energie bestaat al een paar jaar, maar sinds de acceptatie van de chi (of qi) standaard die in juli 2010 werd afgerond is het makkelijker voor fabrikanten om apparaten geschikt te maken voor de technologie. Daardoor zal het aantal apparaten dat gebruik maakt van draadloze energie waarschijnlijk een stuk sneller gaan stijgen dan voorgaande jaren.