De Nook Color heeft een 7-inch LCD-scherm dat functioneert als een touchscreen. Dat is een opmerkelijke stap voor een e-readerfebrikant. De meeste readers maken namelijk gebruik van een e-ink scherm dat niet van achteren wordt verlicht. Dat zou rustiger zijn voor de ogen.

Barnes & Noble vindt zelf dan ook dat het een hele nieuwe categorie van apparaten heeft uitgevonden en presenteert de Nook Color als een hybride vorm tussen e-reader en tablet-pc: een reader-tablet.

Video

Naast het weergeven van tekst en foto's kan de Nook ook video afspelen en is het mogelijk om citaten uit boeken direct te delen via Twitter of Facebook. Het draaien van Flash-content is niet mogelijk op het op Android gebaseerde apparaat. Volgens Barnes & Noble gaat de batterij 8 uur mee en is de Nook iets minder dan een halve inch dik.

Verder is er 8 gigabyte geheugen voorhanden dat kan worden uitgebreid met een MicroSD-kaart. Het apparaat gaat online via wifi, maar mist een 3G-verbinding. De Nook Color ligt eind november voor 249 dollar in de Amerikaanse schappen.