Vroege aanschaffers van de Nexus 7 worden door makers Asus en Google gecompenseerd. De tablet is sinds 29 oktober in prijs verlaagd, wat tot gefronste wenkbrauwen leidde bij de mensen die er al een in bezit hadden. Beide bedrijven komen nu met een compensatieregeling, bedoeld voor klanten die hun tablet rechtstreeks via Asus of Google hebben aangeschaft.

Tegoedbon voor Asus-producten

Asus regelt dat via een tegoedbon van 30 euro. Klanten die geregistreerd staan als lid van Asus en een bewijs van aankoop kunnen overleggen, komen in aanmerking. Kanttekening is het feit dat de coupons alleen besteed kunnen worden in de online Asus-winkel. De tegemoetkoming geldt nog tot het einde van 2012.

Google compenseert via zijn Price Protection-programma. Bij apparaten die via Google Play zijn gekocht (nog niet mogelijk in Nederland) en binnen 15 dagen goedkoper worden, krijgen klanten het volledig prijsverschil terug. Wat in het geval van de Nexus 7 betekent dat klanten die de tablet tussen 14 oktober en 29 oktober kochten, geld terug krijgen. Ook hier geldt dat de koopbon moet worden opgestuurd.

Prijzen kunnen fluctueren

De Nexus 7 is sinds september te koop in Nederland. Googles 7 inch pronktablet - met name bedoeld voor zijn eigen online diensten - kostte in eerste instantie 249 euro voor het model met 16 GB opslaggeheugen. Eind oktober volgde het 32GB-model, voor dezelfde prijs. Het 16GB model kost sindsdien 199 euro en verdwijnt op termijn van de markt.