De familie Fulbright telde ooit 6000 dollar neer voor een lapje grond met een bungalow erop, ergens in de middle of nowhere in North-Carolina. Maar Apple liet zijn oog vallen op het terrein voor de locatie van een gigantisch datacenter van 1 miljard dollar. De Fulbrights waren in eerste instantie niet bereid om te vertrekken uit het huis waar ze al 34 jaar wonen.

Streaming servers

Twee keer wezen ze een bod van Apple af. Maar 1,7 miljoen dollar was een aanbod dat ze niet af konden slaan. "Ze zeiden noem maar een prijs en dat hebben we gedaan", zegt de 62-jarige Kathy Fulbright tegen Bloomberg. Het persbureau ontdekte de opmerkelijke transactie in de gemeentearchieven. Van de opbrengst kochten ze flinke lap grond met een groot huis, een jacuzzi en een visvijver.

Apple bouwt het nieuwe datacenter om te kunnen voorzien in explosief stijgende vraag naar entertainmentdiensten van het bedrijf. Uitbreiding is nodig om aan de vraag naar streaming tv-series, films en muziek te blijven voldoen. Het complex zal volgens de planning voor het eind van dit jaar operationeel zijn.

Het datacenter in aanbouw: