Dat is het centrale concept achter de vijf nieuwe branch office controllers die Aruba onder de noemer Virtual Branch Networking heeft geschaard. De apparaten kunnen zo heel erg compact blijven, terwijl er toch heel veel bijkantoorfuncties beschikbaar komen. De adviesprijs voor het instapmodel, de 2-poorts RAP-2WG, is slechts 99 dollar. Bovendien blijft beheer en onderhoud beperkt tot de centrale controller.

Die controller wordt aangestuurd door nieuwe software van de leverancier, en de nieuwe infrastructuur is voor zowel bijkantoren zonder eigen ict-afdeling in te zetten, als te gebruiken voor individuele gebruikers thuis die meer nodig hebben dan een eenvoudige VPN-verbinding.

Probleem is nu nog dat de software alleen nog werkt op een specifieke MultiService 6000 datacentre controller van Aruba, en dat je een ouder apparaat helemaal moet vervangen. De leverancier belooft wel dat de VBN als update beschikbaar komt voor andere controllers. Op de nieuwe controller kunnen 32 duizend gebruikers worden aangesloten, via achtduizend RAP-apparaten. Bron: Techworld