Qualcomm laat monden openvallen

Chipmaker Qualcomm heeft het stokje overgenomen van Microsoft voor de openingstoespraak op de CES (Consumer Electronics Show). Het debuut van de nieuwe openingsact was ... opmerkelijk. Techblog The Verge heeft de verbijstering van zijn eigen medewerkers gevangen in een humoristische opsomming van foto's en tweets.

Onder de highlights: drie acteurs die 'mobiele jongeren' moesten uitbeelden, de plots opduikende Microsoft-ceo Steve Ballmer, gevolgd door scenes uit actiefilms en regisseur Guillermo del Toro on-stage. Daarna kwam Big Bird uit Sesamstraat, die in gesprek ging met een Qualcomm-medewerker in half Big Bird-kostuum, waarna aartsbisschop Desmond Tutu in een videoboodschap zijn waardering voor Qualcomm uitsprak.

Vervolgens een trailer voor de nieuwe Star Trek-film en de aanwezigheid van actrice Alice Eve uit die actiefilm. Daarna kwam een Rolls Royce het podium opgereden, en afsluitend was er een optreden van Maroon 5 wat echter via livestream werd 'gedubd' met een song van Dido. Kennelijk had de CES geen rechten om Maroon 5 te streamen.

De supercut die The Verge heeft gemaakt van de Qualcomm-keynote

RIM houdt van ontwikkelaars

Om het enthousiasme voor het nieuwe platform BlackBerry 10 kracht bij te zetten, bezong de vice-president van RIM’s Developer Relations ontwikkelaars met een interpretatie van ‘Keep on Loving You’ van REO Speedwagon.

Tijdens het ontwikkelaarscongres BlackBerry Jam liet de Candese fabrikant de muziekvideo zien aan de ontwikkelaars die aan de slag moesten gaan om apps te bouwen voor BB10. Journalisten zaten met gestokte adem te kijken naar de video die in plaats van fris en grappig juist tenenkrommend overkomt.

RIM aan devs: "We’re gonna keep on loving you":

Microsofts vrouwonvriendelijke rap

Op Microsofts developersbijeenkomst in Noorwegen heeft het bedrijf een Scooter-achtig dance-nummer laten uitvoeren. Visueel begeleid door danseressen 'the Azure Girls' schalden vrouwonvriendelijke rap lyrics uit de speakers met woordspelingen als 'niet micro' en 'niet soft'. Microsoft heeft naderhand openlijk excuses gemaakt.

De omstreden rap in beeld:

Energieke Ballmer draait door

De energieke Microsoft-ceo verdient bijna zijn eigen lijst. Zo is er zijn befaamde “developers, developers, developers”-speech (filmpje), die een tikje maniakaal overkwam. Van dit optreden is een onder meer een muzikale remix gemaakt (filmpje).

En achter de schermen is het ook altijd leuk met Ballmer die ooit een iPhone uit de handen van een medewerker gegrist zou hebben en het toestel gebaarde plat te stampen. En tijdens een anti-Google-tirade zou hij zijn stoel door z’n kantoor hebben gesmeten.

Er is één presentatie van Ballmer dat legendarische proporties heeft bereikt. De energie spat er als altijd van af, maar het springen op de beat van Gloria Estefan is op z’n minst opmerkelijk te noemen.

Steve Ballmer springt en schreeuwt zich een weg naar het spreekgedeelte: