De eerste beelden van Firefox Mobile (codenaam Fennec) laten een browser zien die draait onder het mobiele besturingssysteem Windows Mobile OS. De getoonde adresbalk lijkt erg op die van concurrerende browser Safari, waar de iPhone gebruik van maakt. Verder heeft het uiterlijk van Firefox Mobile veel weg van Firefox 3, aangevuld met bladwijzers voor websites.

Adresbalk lijkt op die van Safari.

Mozilla lijkt bij Firefox Mobile geen gebruik te maken van de vertrouwde knoppen met symbolen om verder en terug te bladeren tussen pagina’s en een website te laten stoppen met laden. In plaats daarvan zijn knoppen te zien met de teksten: Back, Forward en Stop.

Tekstknoppen in plaats van knoppen met symbolen.

Meer van Firefox Mobile zullen we waarschijnlijk komende week gaan zien, als de eerste alfaversie van de browser wordt uitgebracht. Deze is voorlopig alleen uit te proberen door de gelukkigen die in het bezit zijn van een Nokia N810. Bij Mozilla staan nog twee of drie alfaversies van Firefox Mobile in de planning, waarna in de loop van 2009 pas de eerste bèta zal verschijnen.

Met Firefox Mobile gaat Mozilla de strijd aan met concurrerende mobiele browsers, zoals Internet Explorer, Safari, Opera en Skyfire.

Bron screenshots: Brad’s Blog.

Bron: Techworld