Veel over het nieuwe apparaat is nog niet bekend, omdat de bedrijven de details willen bewaren tot vanavond 22:00 uur Nederlandse tijd. Dan doen ze het geheel uit de doeken met een webcast.

Maar heel veel fantasie om te zien wat ze gaan aanbieden, hoeven we niet te hebben. Het gaat eigenlijk om een Oracle Database Machine die niet is gebaseerd op HP hardware, maar op een nieuwe Sun SPARC met de noemer FlashFire.

Dat klinkt als een Sun Fire dus, maar dan eentje die geheel op basis van F5100 Flash-disk arrays draait. Laatstgenoemde product is volledig nieuw, en omvat volgens sterke geruchten een 1U-opslagarray waarin maar liefst tachtig flashschijven en vier SAS-schijven passen. De I/O ligt maar liefst op een miljoen operaties per seconde, en de capaciteit ligt op een maximum van 4 TB. Dat is dus een benadering, de officiële configuratie komt waarschijnlijk vanavond naar buiten.

Het cluster zelf zal vermoedelijk de naam Database Machine dragen, terwijl de array het Exadata-sticker opgeplakt zal krijgen. Exadata is de storagelijn van Oracle.

Verder is nog zeer weinig bekend over het nieuwe apparaat, en ook de toekomst van de huidige Database Machine is ongewis. Dat apparaat is gebouwd op basis van een HP-systeem, maar Sun is daar op servergebied een directe concurrent van. Bron: Techworld