De redactie van Webwereld, Computerworld, CIO en CXO vindt zichzelf opnieuw uit. We behouden de focus op actualiteit, nieuws en achtergrond, maar het kale nieuws zullen we niet meer schrijven. Dat er een gat zit in een overheidssysteem, of dat er geruchten gaan over mogelijk gelekte foto's van het achterkantje van de nieuwe HTC-telefoon, kunnen jullie overal op het internet vinden. Als wij dat ook zouden brengen voegen we niets toe aan het aanbod en daar ligt niet onze kracht. Het zou zelfs zonde zijn van de ervaring en scherpte van onze redactie als we simpele rechttoe-rechtaan nieuwsberichten zouden blijven schrijven.

Diepgang op Computerworld, Webwereld zet op scherp

Onze kracht ligt ten eerste heel duidelijk in de diepgang. Wij scheiden het belangrijke nieuws van de hype, en we zien het vooral als onze taak om de informatie goed in perspectief te zetten, na te bellen en uit te diepen. De eventuele foto's van de HTC-telefoon keuren we nog geen blik waardig, en wat betreft het gat in het overheidssysteem gaan we kijken wat de gevolgen ervan kunnen zijn. Onze bevindingen daarover publiceren we op Computerworld, dat door dezelfde redactie wordt gevuld. En als we niets hebben toe te voegen aan het nieuws, dan laten we het gewoon liggen. Ook publiceren we op Computerworld wat niet direct in het nieuws is, maar toch ontzettend relevant, zoals bijvoorbeeld onze techrepo's, opinies en de serie 'Wat is'.

Op Webwereld geeft ons dat een grote vrijheid, en die vrijheid gaan we ook nemen! Op onze zoektocht door de krochten van het internet, komen we geregeld dingen tegen die we opmerkelijk vinden, vreemd, leuk of gewoon ronduit idioot. Die dingen zullen we met jullie delen. Daarnaast bekijken we het nieuws en de hype vanuit een andere invalshoek, en we zetten de zaak op scherp. We zullen niet aarzelen om onze eigenzinnige mening daarover te geven. Zijn jullie het niet met ons eens? Prima, dan zeggen jullie dat toch!? Graag on topic en beargumenteerd.

Wat kun je nog meer verwachten

Om onze koers kracht bij te zetten bouwen we verder een heel nieuw platform, waarin Webwereld.nl, Computerworld.nl, CIO.nl en CXO.nl een eigen plek krijgen. Binnenkort kunnen jullie de open bèta verwachten. Daarnaast zullen jullie op Webwereld nadrukkelijk de kans krijgen om je eigen onderwerpen en visies voor het voetlicht te brengen, om tegengas te geven aan die van ons.

We zullen al deze veranderingen de komende weken veel uitgebreider toelichten in blogs van redacteuren. Volgende keer zal René Schoemaker aangeven hoe hij jullie inbreng op Webwereld ziet, daarna is Andreas Udo de Haes aan de beurt om dieper op Computerworld in te gaan. Vervolgens licht ik weer toe hoe we ons platform als geheel zien.

We houden jullie op de hoogte!

Update 18:00 uur: Toegevoegd dat Webwereld en Computerworld door één en dezelfde redactie worden gevuld. Dat is voor mij zo vanzelfsprekend dat ik het niet vermeld heb. Maar zo duidelijk is dat natuurlijk niet voor iedereen.