Google rolt eindelijk de custom urls uit, een versimpeling van de urls die veel meer relatie hebben met de eigenaar van een Google+-account. De versimpeling werd al in 2012 getest en ook ter beschikking gesteld aan een beperkt aantal geverifieerde accounts, maar daarna werd het stil. Nu kondigt Google aan de dienst aan vrijwel iedereen ter beschikking te stellen.

Iedereen? Nee.

Bijna iedereen, want je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen, drie om precies te zijn. Ten eerste moet je een profielfoto hebben. Vervolgens moet je minimaal 30 dagen je account hebben en minimaal 10 volgers tellen.

Je moet je op maat gemaakte url wel zelf aanvragen, schrijft Googles Otavio Silva op zijn Google+-account. Ook bedrijven en/of merken kunnen dat doen voor hun Pages. Het kan zijn dat de link om de url te claimen nog niet in de Help-sectie is te vinden. Google wil de dienst in de komende dagen uitrollen.

Wel even je 06-nummer geven

Google stuurt tevens de komende dagen e-mails naar gmail-accounts van Google+-gebruikers. Na het geven van je 06-nummer krijg je dan een verificatiecode die je moet invullen op Google+. Vervolgens is je url direct omgezet naar je eigen naam of een naam naar keuze.