De ontslagen komen vlak na een groot reorganisatieprogramma dat vorig jaar is uitgevoerd. Toen stuurde EMC, dat nu ongeveer 60.000 werknemers telt, 1163 werknemers de laan uit. En in 2011 werden er ook al 800 medewerkers ontslagen bij de hard- en software onderneming.

De ruim duizend werknemers die het bedrijf dit jaar af laat vloeien, zijn actief bij de afdelingen Information Storage, RSA Information Security en Information Intelligence Group. Het gaat om een wereldwijde ontslaggolf, die ook de 280 werknemers in Nederland kan treffen.

Ontslag en groei

Tegen Boston Globe vertelt een woordvoerder dat de ontslagen de consequentie zijn van een overnames en samenvoegingen van onderdelen. Daarbij zijn dubbelfuncties ontstaan. Een deel van het personeel zou eind januari al ingelicht zijn over het beëindigen van hun arbeidscontract.

Toch moeten er uiteindelijk aan het einde van 2013 meer werknemers actief zijn bij EMC, dan begin dit jaar het geval was. EMC zegt de komende jaren door te willen groeien naar 80.000 werknemers in 2016. De omzet moet toenemen van 23 naar 30 miljard dollar. Een deel van nieuw personeel wordt geworven aan de hand van overnames. Ook levert de bouw van competence centers in China en Zuid-Amerika nieuwe banen op bij EMC.