MozyEnterprise is een Software as a Service pakket voor pc's en Windows servers en is gebaseerd op technologie die EMC in handen kreeg via de overname van Berkeley Data Systems. EMC zegt nu 5 petabyte van een half miljoen apparaten aan gegevens opgeslagen in Mozy-omgevingen. Het is het eerst product van de aangekondigde Fortress-lijn.

EMC heeft de Mozydiensten iets aangepast. Zo worden de bestanden versleuteld en geautoriseerd met de authenticatie van beveiligingsdivisie RSA, en is de dienst voor het terughalen van data uitgebreid met de mogelijkheid om bestanden direct door EMC te laten uploaden.

De uitbreiding van EMC's diensten past in de groei dat online backup de komende jaren gaan doormaken, althans zo voorspelde onderzoeksbureau IDC twee weken geleden. Daarbij krijgt EMC wel concurrentie van specialistische bedrijven als Symantec, die vandaag ook een online-backupdienst gaat aankondigen.

MozyEnterprise kost voor pc's en laptops 5,25 dollar per maand plus 70 dollarcent per gigabyte per maand. Opslag van servermateriaal kost 9,25 dollar per maand, met daarbovenop 2,35 dollar per gigabyte. Bron: Techworld