In april werd Iomega, een fabrikant van externe harde schijven, opgekocht voor een bedrag van 213 miljoen dollar. Een half jaar eerder liet EMC zijn oog al vallen op Berkeley Data Systems, de eigenaar van de online back-updienst Mozy. In 2004 werd Dantz al opgekocht waardoor EMC de back-upsoftware Retrospect in bezit kreeg.

De producten uit deze drie overnames worden nu gebundeld in back-uppakket voor consumenten en kleine bedrijven. Klanten die een Iomega-harddrive aanschaffen, kunnen de back-up- en herstelsoftware Retrospect gratis downloaden en krijgen een abonnement op de online back-updienst Mozy. De Iomega-klanten hebben op deze manier een systeem voor lokale back-up en de mogelijkheid om een kopietje van de gegevens via internet op te slaan. Files zijn zo ook online beschikbaar, aldus EMC.

De bundel is met name bedoeld voor consumenten, maar EMC biedt hiermee alvast wel een voorproefje van de producten die nog gaan komen voor bedrijven. Van Retrospect en Mozy zijn ook versies beschikbaar die geschikt zijn voor grotere omgevingen en die eventueel kunnen worden geïntegreerd. “Ik denk dat we op termijn die richting opgaan”, zegt Steve Fairbanks, directeur productmanagement voor Mozy. “Maar ik nu nog niet zeggen wanneer dat gaat gebeuren.”

De nu aangekondigde bundel moet later deze zomer wereldwijd beschikbaar komen. Bron: Techworld