Data Domain is gespecialiseerd in netwerkgebaseerde diskback-up die een alternatief vormt voor traditionele tapesystemen. Crux van de technologie is deduplicatie, een steeds meer in zwang rakende manier om schijfverbruik door ongestructureerde data op blockniveau te minimaliseren. Een van de belangrijke speerpunten van Data Domain is dat het softwarematig platformonafhankelijk is, en dus valt te integreren met zo'n beetje alle bestaande backupomgevingen.

NetApp sloeg twee weken geleden de eerste slag door een akkoord van maar liefst 1,5 miljard dollar te bereiken met de leverancier. Idee erachter is dat de Intel Nehalemgebaseerde machinelijnen van Data Domain als apart NetApp-merken verdergaan. De dedupspecialist heeft op zijn beurt weer meer zekerheid voor de lange termijn, want hoewel het goed gaat met Data Domain zijn er steeds meer bedrijven die dedup standaard aanbieden.

Vijandig bod

Maar EMC heeft daar gisteren een stokje voor gestoken door met een vijandig bod van maar liefst 1,8 miljard te komen op het bedrijf. Waar NetApp echt een aparte productlijn voor ogen heeft, wil EMC juist de boel koppelen aan zijn bestaande technologie, om zo een DL4000-Avamar-Data Domain combinatie te creëren. Maar het blijft mogelijk om Data Domain 'los' te kopen via EMC.

Wat Data Domain en NetApp van het aanbod vinden is niet officieel bekend.

Bron: Techworld.nl