Volgens Reuters meldde een uitvoerend werknemer van SAP dat beide bedrijven in gesprek zijn over het samenvoegen van EMC's virtualisatietechniek en SAP-software om een nieuwe hosted service te vormen. Specifieke details over wanneer de nieuwe producten klaar moeten zijn of welke mogelijke online services het partnerschap zou opleveren zijn nog niet bekend. Woordvoerders van EMC en SAP gingen niet in op vragen over onderlinge gesprekken.

In september van vorig jaar onthulde SAP zijn eerste verzameling hostingsoftware voor middelgrote organisaties, genaamd SAP Business ByDesign. Voor 2010 wil het bedrijf het product aan meer dan tienduizend klanten verkocht hebben, een doel dat analisten onrealistisch noemen.

EMC MozyEnterprice

EMC stak de afgelopen maanden extra moeite in het ontwikkelen van een eigen softwareservice component. In januari onthulde de verkoper van opslagsystemen MozyEnterprise, de eerste spil in zijn nieuwe Fortress-lijn. MozyEnterprise is gebaseerd op technologie die EMC in september binnen wist te halen bij de aankoop van Berkeley Data Systems Inc. EMC heeft aangegeven dat het MozyEnterprise wil uitbreiden door eigen technologie samen te voegen met die van het voormalige Berkeley Data Systems. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld al gehint naar plannen om hosted content management en beveiligingsproducten toe te voegen.

De nieuwe ontwikkeling zou EMC de mogelijkheid moeten geven om zijn markt significant te verbreden en zich meer te richten op een breder spectrum aan eindgebruikers die op zoek zijn naar simpele en goedkope remote business en opslag, volgens Doug Chandler, een analist van onderzoeksbureau IDC: "MozyEnterprise is de eerste stap van het uitbreiden naar meer applicaties. EMC zal het mogelijk maken dat Fortress meer aanspreekt voor bedrijven die een hoop dingen willen bereiken. Ik denk dat we meer soortgelijke bedrijven in deze zelfde richting zullen zien gaan."

Bron: InfoWorld Bron: Techworld