De de-duplicatie en CDP-technologie, is volgens het bedrijf makkelijk te integreren in bestaande backup- en recovery-omgevingen van EMC NetWorker. Daardoor behouden bestaande klanten flexibiliteit, en controle over zowel het beheer als de kosten van dataprotectie, stelt EMC.

Volgens het bedrijf vermindert de de-duplicatietechnologie, geïntegreerd in de EMC NetWorker client, de hoeveelheid data waarvan een backup moet worden gemaakt.

Door de integratie in het bekende EMC NetWorker, worden beleid, beheer, monitoring en rapportage rondom de de-duplicatie, bovendien in een ‘vertrouwde interface’ opgemaakt, stelt EMC. Ook EMC RecoverPoint is geïntegreerd in het nieuwe EMC Networker. Door die integratie kunnen direct point-in-time CDP snapshots worden gemaakt voor snelle recoveries. Bovendien kunnen er backups op disk of tape worden gemaakt.

Naast de productintegratie, worden in november EMC Disk Library DL4000 en nieuwe 1 TB drives geleverd. DL4000 ondersteunt RAID 6. De nieuwe 1 TB drives bieden volgens EMC dertig procent meer capaciteit tegen tien procent lagere kosten per GB. In december brengt EMC ook een update van EMC Backup Advisor software op de markt. De update vereenvoudigt de analyse en rapportage van de gehele backup omgeving, stelt de leverancier van geautomatiseerde opslagnetwerken. Waarvan acte.

Bron: Techworld