Dat meldt het Techflash blog op basis van een 'bron die bekend is met de afspraken.' Totnogtoe houden zowel EMC als SourceLabs zich op de vlakte, en worden op de sites van de twee bedrijven geen mededelingen gedaan over een overname. Een woordvoerster van EMC geeft tegenover Techworld aan bekend te zijn met het gerucht, maar kon het nog niet bevestigen.

SourceLabs is een leverancier van ondersteuningsdiensten en tools voor het gebruik van open source software in grote bedrijfsomgevingen, waaronder Linux en Java. Steunpilaar voor het bedrijf is de Support Suite, een set tools waarmee systeembeheerder troubleshooting uit kunnen voeren aan de hand van een online database. Daarnaast zit het bedrijf achter de wikisite SWiK.net, een documentatieplatform. SourceLabs verkeert de afgelopen tijd in zwaar weer; de klandizie bestaat voor een deel uit financiële instellingen die zwaar getroffen zijn door de crisis. Daaronder zit bijvoorbeeld Merrill Lynch, een grote fincanciële instelling die in september moest worden gered omdat de zakenbank anders kopje onder zou gaan.

Waarom EMC precies geïnteresseerd zou zijn in SourceLabs is onduidelijk. CNet-blogger Matt Asay denkt dat het de storageleverancier te doen is om de technologie van SourceLabs, terwijl een lezer aldaar opmerkt dat het mogelijk door EMC zal worden gebruikt om de ondersteuningsdiensten in de cloud te bouwen. Bron: Techworld